Drucken

Spørgsmål og svar

Hvorfor får mit barn rød numse?

Røde numser opstår ofte pga. Fugtigt miljø i bleen. Dette kan skyldes at numsen i bleen ikke får luft nok eller at babyens hud over en længere tid er i direkte kontakt med afføring  eller  urin.

Er rød numse noget jeg skal tage alvorligt?

Hvis man ikke behandler en rød numse kan det være til gene for babyen. Derfor bør en rød numse altid behandles hurtigst muligt.

Skyldes rød numse éngangsbleer?

Røde numser opstår ofte pga. Fugtigt miljø i bleen. Dette kan skyldes at numsen i bleen ikke får luft nok eller at babyens hud over en længere tid er i direkte kontakt med afføring  eller  urin. Rød numse skyldes ikke bleen i sig selv – oftest opstår en rød numse efter at babyens hud har været for længe i kontakt med urin eller afføring . Det sikreste er at skifte bleen så ofte som muligt inden bleens maksimale kapacitet er brugt.

Må/Kan jeg vaske stofbleer med vaskepulver?

Selvfølgelig. Men vær opmærksom på at alle sæberester bliver skyllet ud. Barnets følsomme hud kan nemlig reagere på kemikalierne i vaskepulver.

Kan voksne anvende Bepanthen?

Ja, Bepanthen kan anvendes af hele familien til forebyggelse af sprækker forårsaget af tørhed i huden og ved ømme brystvorter efter amning. Må dog ikke anvendes på åbne og betændte sår.


Hvor kan jeg købe Bepanthen?

Bepanthen kan købes hos Matas og udvalgte apoteker.